niedziela, 16 listopada 2014

Strawberries cake / Torcik truskawkowy

Ingredients / Składniki :

230 g. frozen strawberries / mrożonych truskawek
100 g. sugar / cukier
10 g. gelatin / żelatyny
150 ml. cream 30 % fat / śmietana 30 %

1. We must have small sponge cake. / Musimy mieć niski biszkopt
2. Cut out sponge cake to ring / Wycinamy biszkopt ringiem
3. Fill up ring flexible foil / Wykładamy ringa giętką folią rantową
4. We must have 150 ml. juice from strawberries. 150 ml. juice from strawberries blend with 7 g. gelatin. Whip creme and slowly add juice to cream. Musimy mieć 150 ml. soku z truskawek który łączymy z 7 g. żelatyny. Ubijamy śmietanę i powoli dodajemy sok.
5. Fill up the ring but not full / Napełniamy ringi naszą masą.
6. Left juice blend with 3 g gelatin / Pozostały sok mieszamy z 3 gramami żelatyny
7. When the contents of the ring first solidified add juice with gelatin on tap, and go to fidge. Kiedy zawartosc ringa stęzeje dodajemy na górę pozostały sok z żelatyną.

Torcik truskawkowy

1 komentarz:

  1. Witam serdecznie,

    Zapraszam do udziału w konkursie- kuchnia w klimacie PRLu.
    Do wygranie wiele ciekawych nagród :)

    Zapraszam do wspólnej zabawy.

    http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/06/konkurs-kulinarny-kuchnia-w-klimacie.html

    Pozdrawiam serdecznie,
    Kaska

    OdpowiedzUsuń